Glutenfri bagning kan være noget af en udfordring, men ikke for konditor bagerne i Odense. Konditor bagerne tager hensyn til alle slags kunder, og alle slags former for allergier. Besøg dette link for at læse mere om glutenfrit bagværk i Odense.
Glutenfrit bagværk er godt i Odense:
Gluten er et protein, som findes i korntyper som f.eks. spelt, hvede og rug. Der er flere og flere mennesker som får konstateret, at de ikke kan tåle gluten. I denne forbindelse er der kommet flere og flere glutenfri produkter på markedet. Folk med glutenallergi reagerer negativt på gluten ved at få oppustet mave, bliver trætte og sløve. Der er endda nogle som får problemer med fordøjelsen. For at afhjælpe dette problem gælder det om, at bage sig eget glutenfrie brød og kager. Konditorerne i Odense har mange års erfaring indenfor bagning, og har en masse tips og tricks til gluten kunder, som gerne vil lære at bage selv. Der ligger et stort arbejde i at bage alt sit eget brød, men i sidste ende er det dejligt at kunne bestemme, hvad man gerne vil have af brød og kager. Konditorerne i Odense bager mange forskellige slags glutenfrit bagværk, så der er noget til enhver smag. Det gælder om at have et så stort udvalg som muligt, så man garanterer, at have tilfredse kunder. Der bages mange forskellige slags brød og kager, herunder glutenfrit rugbrød, franskbrød, rundstykker, flute, lagkagebunde, muffins og lignende.
Hvis der skal afholdes fest kan konditorerne i Odense hjælpe med, at fremstille flotte og lækre glutenfrie kager. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Selvom man skulle tro, at udvalget ikke er lige så stort, så kan man sagtens være kreativ og fremstille flotte kager. Konditorerne holder sig opdateret på de nyeste bagningsmetoder og ingredienser til glutenfrit bagværk, så de hele tiden kan informere kunder om tips og råd til bagning. Konditorerne hjælper gerne kunder i gang med at bage selv. Selvom det virker som en stor udfordring, så gælder det om at prøve sig frem.
Glutenfrit brød vs. glutenholdigt brød:
Selvom man skulle tro at bagning med glutenholdigt- og glutenfrit mel var det samme, så kan de to bagningsformer slet ikke sammenlignes. Glutenfri bagning er på en måde en selvmodsigelse. Gluten er med til at gøre en dej elastisk, hvilket gør, at brødet kan holde på formen under hævning. Gluten er desuden med til at danne den luftige krumme, som man kender fra et hvedebrød. Når brød skal være glutenfrit, er der nogle helt andre ting at tage hensyn til, for at få et godt bage resultat.
Fiber – HUSK er et utrolig vigtigt hjælpemiddel i glutenfri bagning. Fiber HUSk gelerer, når det opløses i vand. Det fungerer som erstatning for gluten. Fiber Husk er fibre, som har en tildens til at klumpe, når det røres ud i en væske. Derfor skal man altid sørger for, at piske det godt ud, når det er kommet i skålen. Fiber HUSK kan bruges på forskellige måder. Nogen opløser det i væske og gelerer det inden mel og andet tilsættes, imens andre blander det sammen med mel og andre tørre ting for sig og tilsætter væsken til sidst.