Pastrami er helt kort fortalt et kødprodukt. Det er for det meste oksekød, men det kan også laves af andet kød som for eksempel svinekød, kalkekød eller lammekød. For at det kan blive til pastrami, så skal det tilberedes på en helt særlig måde. Til at starte med er pastrami nemlig råt kød, som bliver saltet. Efter saltningsprocessen, så bliver kødet delvist tørret, inden det bliver krydret med forskellige urter og krydderier. Som det sidste step, inden det kan kaldes pastrami, skal kødet ryges og dampes. Og så har du det, som vi kender som pastrami.
Hvis du er til kød, og endnu ikke har smagt pastrami, så bør du helt sikkert prøve det. Det er et lækkert og smagfuldt stykke kød, som har været gennem en særlige proces for at blive netop sådan. Typisk laves det af oksekødsbrystet, men også andet kan bruges til at fremstille pastrami. Så hvis det lyder som noget for dig, så bør du helt sikkert kaste dig ud i det og prøve at smage.
Mad med pastrami
Der er forskellige måder at spise sin pastrami på. Du kan spise det som det er som en lille, lækker snack. Kødet smager rigtig godt i sig selv, og derfor behøver du ikke gøre det helt store ved det for at få en god smagsoplevelse. Hvis du skal servere det for andre, kan du blandt andet bruge det som pålæg i en sandwich eller burger. Find dit favoritbrød og tilsæt pastrami samt tilbehør efter smag og behag og nyd en lækker sandwich. Pastrami kan skæres ud i tynde skiver, så det passer perfekt til et godt stykke brød. Du kan tilsætte det tilbehør, som du ellers ville putte i din sandwich, og så har du faktisk et rigtig godt måltid.
Det kan bruges både til hverdag eller lidt finere lejligheder, hvor du får gæster. Dine gæster vil med stor sandsynlighed være vilde med det saltede og krydrede kød, som du kan vælge at servere på mange forskellige måder. Det fungerer godt med forskellige former for grønt samt diverse saucer og dressinger. Det gode ved pastrami er, at du kan sætte den sammen med mange af de ting, du ellers er vild med. Og så har du en lækker ret.
Pastrami eller sprængt oksekød
Beskrivelsen af pastrami kan godt minde om det, der kaldes sprængt oksekød. Begge dele kan laves af oksebryst, og de er begge blevet saltet. Men med sprængt oksekød vil du efter iblødsætningen i salt koge kødet. Når det kommer til pastrami, så vil du i stedet ryge det. Det er det, der er den store forskel på de to ting. Hvad du foretrækker, er op til dig. Folk har forskellig smag, og derfor er der nogle, der vil foretrække pastrami frem for sprængt oksekød og omvendt. Nogle vil måske også være vilde med begge dele.
En anden forskel er, at pastrami kan laves af andet end oksekød og også af kød fra andre steder en brystet. Det betyder, at pastrami kan laves på flere forskellige måder, og derfor skal du måske også prøve dig frem med at finde den slags pastrami, som du synes bedst om. Du kan smage lidt forskelligt, og så vil du nok hurtigt finde ud af, om det er noget for dig, og hvilken slags du foretrækker. Derudover vil du også hurtigt finde ud af, hvordan du helst vil bruge din pastrami, så det bliver den bedste smagsoplevelse for lige netop dig. Du kan finde mere information om pastrami og historien bag samt få inspiration til, hvordan du kan bruge pastrami i din hverdag.